Midas IBK

Referat: IK Sirius IBK U - Midas IBK

Första gången på väldigt länge som vi åkte till match med endast 10 utespelare. Det plus allians A. Skulle vi orka? Var min tanke i omklädningsrummet före match. Men vi visste att om vi neutraliserar poängkungarna i deras lag
så tar vi dom.
Period 1. Trots ett bra försvarsspel så är vi lite naiva på deras skott från mittplan. 3 bollar slinker in retfullt enkelt. En skymd Ingo kan inget göra. Egna spelet i anfall präglas av många tappade bollar, felpass och långt mellan lagdelar.
Period 2. Ett nytt lag går ut till att teka. Vi kommer närmare varandra och får fast bollen oftare i anfallszon. Efter drygt 5 min är det kvitterat. Samtidigt som vi fortsätter vårt grymma försvarsspel så får dom inte heller chanser att skjuta från mittplan som i första. Deras toppspelare börjar bli frustrerade och vi börjar få kontringslägen. Vi gör 2 mål till innan perioden är slut. Vi vinner perioden med 5-1.
Period 3. Efter de två första bytena vet jag att vi kommer att vinna. Deras bästa femma börjar köra dubbelbyten. Dom kommer inte att orka. Vi börjar utnyttja A-planens ytor och spelar runt bollen bra. Vi kontrar på deras "bästa femma" som inte orkar ställa upp i sin försvarszon. Ingo gör också några briljanta räddningar som knäcker dom lite. Vi vinner tredje perioden med 4-1.
Grunden för segern lägger vi med ett snudd på exemplariskt försvarsspel och det med två 97:or som backar, Samuel och Dino, som dessutom gör en poäng var. Vilka killar!
Vi har sex olika målskyttar i matchen. Det är styrka. Jonne och Tomi gör två i var.
Guldstjärnorna går den här matchen till Johannes och Andrè som håller ihop försvaret föredömligt samt till Oskar som
neutraliserar deras skytte från mittplan och gör ett mål och ett ass samt har fler bra skott på mål.